Millist fotot LinkedIni profiilipildina kasutada?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LinkedIn
LinkedIn Foto: Socialmediatoday

Kunagi ei tohiks alahinnata seda, millist sõnumit kannab sinu profiilipilt maailma kõige populaarsemas ärikontaktide võrgustikus LinkedIn, kirjutab Entrepreneur.com.

Siin on mõned kuldreeglid.

Kindlasti oma profiilipilti

Profiilipilt tundub küll elementaarne asi, kuid sellegipoolest on hulk inimesi, kes kasutavad LinkedIni vaikimisi seatud sinist profiilisiluetti. Kui sa oled juba näinud vaeva ning endale konto loonud, pole mingit vabandust, et jätta foto üleslaadimata - see suurendab kordades sinu nähtavust keskkonnas, lisaks on suurem tõenäosus, et uued ja kasulikud kontaktid soovivad sinuga ise ühendust võtta.

Ära unusta konteksti

LinkedIn on platvorm professionaalidele. Seega - kui sa ei ole loomaarst, ei tohiks end pildile jäädvustada lemmikloomaga; kui sa ei ole professionaalne modell, ei ole mõistlik LinkedInis kasutada bikiinipilte, jne, jne.

Mõtle valgustusele

Kui sul ei ole võimalusi, et pöörduda professionaalse fotograafi juurde, lase pilt teha mõnel oma sõbral. Oluline on seejuures, et pildistamisel oleks valgusallikas temast vasakul või paremal, kuna otsest välku kasutades jääb pilt pigem kahvatu. Pilt tuleks teha siseruumides ja vastu valget või halli tausta. Kui sa siiski otsustad välitingimustes tehtud foto kasuks, tuleks vältida keskpäeva, mil päikesevalgus võib tekitada problemaatilisi varjusid.

Hoia tasakaalu ametliku ja mitteametliku vahel

Kõikide LinkedIni kasutajate pildid ei peaks nägema samasugused välja. Kõige mõistlikum viis, kuidas profiilifotot valida, on mõelda sellele, kes võiks olla sinu järgmine tööandja ning mis võiks talle olla olulisteks kriteeriumiteks inimese professionaalse välimuse puhul.

Kaalu professionaalsete fotode tegemist

Fotograafi juurde minek on investeering, mis võib end ära tasuda ka mitme aasta pärast. Seejuures ei maksa sa mitte ainult valgustuse ja kompositsiooni eest, vaid hea fotograaf suudab pilti veidi töödeldes kaotada väiksemad iluvead nagu stressist ja magamatusest põhjustatud mustad laigud silme all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles