Üle kahe kolmandiku kreeklastest tahab kokkulepet kreeditoridega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeklane põletamas Euroopa Liidu lippu
Kreeklane põletamas Euroopa Liidu lippu Foto: SCANPIX

Üle kahe kolmandiku kreeklastest tahab, et nende liidrid jõuaksid rahvusvaheliste laenuandjatega kokkuleppele, selgus ajalehe To Vina korraldatud küsitluse tulemustest pühapäeval.

Vastates küsimusele «mis oleks riigi jaoks parim lahendus», pidas veidi üle 23 protsendi parimaks lahkulöömist Euroopa Liidust, kuid ligi 72 protsenti toetas kokkuleppele jõudmist kreeditoridega.

Kreeka on püüdnud pidada läbirääkimisi Euroopa Liidu ja Rahvusvahelise Valuutafondi lubatud abipaketi viimase osa, 7,2 miljardi euro saamiseks, vältimaks maksejõuetust ja võimalikku lahkumist eurotsoonist.

Kuigi kreeklased on vastu karmidele kärpemeetmetele, ütles ligi 73 protsenti küsitluses osalenutest, et nad tahavad eurotsooni edasijäämist. Ainult veidi rohkem kui 20 protsenti vastanutest soovis naasmist kunagise rahvusvaluuta drahmi juurde.

Küsitlus hõlmas 1007 inimest ning korraldati 21.-22. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles