Tere ja E-Piim kaaluvad ühinemist

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Kruuda
Oliver Kruuda Foto: Toomas Huik

Oliver Kruuda piimatööstus Tere ja piimandusühistu E - Piim sõlmisid eellepingu strateegilise koostöö alustamiseks. Ühe võimalusena kaaluvad ettevõtted ühinemist 2010. aasta lõpuks, mis tähendaks üle kahe miljardi kroonise käibega ühisfirma teket.

Firmad rõhutasid oma pressiteates, et tegemist on ühiste kavatsuste faasiga - ühinemiseni jõudmiseks peetavad läbirääkimised lähtuvad pikaajalisest tulevikuperspektiivist ja peavad lõppema selle aasta lõpuks. Sestap pole praegu vastuseid küsimustele, mis puudutavad võimaliku ühinemise tehnoloogiat ja detaile, osaluste suuruseid, juhtorganeid.

Kui kõik vastavad kokkulepped on sõlmitud, pöörduvad ettevõtted koondumisloa saamiseks konkurentsiameti poole.

Ühistu E-Piim juhatuse esimehe Jaanus Murakase sõnul on praegu näha, et Eesti tootjad ja tööstused on üha karmistuvas globaalses konkurentsis, kus üksi hakkama saamine muutub järjest keerulisemaks.

Oliver Kruuda sõnul on E-Piim parim partner ühinemiseks, kuna Tere on Jaanuse Murakase ja tema selja taga seisva tootjate meeskonnaga 15 aastat Eesti piimanduses tegutsenud, üle elanud kaks väga tõsist kriisi, konkureerinud ja koostööd teinud. «Tegemist on Eesti kapitali koondumisega Eesti tootjate, tarbijate ja aktsionäride huvides.»

Ühistul E-Piim on 260 liiget ja piima varutakse enam kui 400-lt tootjalt. E-Piima konsolideeritud käive moodustas 2009. aastal 550 miljonit krooni.

AS Tere on piirkonna juhtiv piimatööstusettevõte, mis annab tööd 570 inimesele Tallinnas, Paides, Viljandis ja Põlvas. Firma konsolideeritud käive ületas 2009. aastal 1,4 miljardit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles