USA telekomisektoris kukkus läbi 45 miljardi dollari suurune tehing

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dollar.
Dollar. Foto: Egert Kamenik/Postimees

Käibelt maailma suurim ringlevi- ja kaabeltelevisioonifirma Comcast ei saanud USA konkurentsiregulaatoritelt luba meediaettevõtte Time Warner kaabeltelevisiooni üksuse ostmiseks, kirjutab Wall Street Journal.
 

Regulaatorid põhjendasid ühinemiskeeldu tarbijate huvide kaitsmisega, kuna ühinemise järgselt oleks ettevõttel USAs konkurentsitult kõige rohkem interneti- ja videoteenuste kliente. Lisaks oleks hiigelfirmal ka väga oluline hulk programmide õigustest. See aga halvaks ausa konkurentsi ning eriti ka internetipõhiste video- ja filmiteenuste arengut.

Comcast oli nõus Time Warner Cable´i eest välja käima 45,2 miljardit dollarit.

«Tänasel päeval oleme sunnitud edasi liikuma. Muidugi oleks meile meeldinud oma suurepärased tooted viia uutesse linnadesse, kuid me olime selle tehingu struktureerinud viisil, mis valitsuse keeldumise puhul lubab meil sellest eemale jalutada,» ütles Comcasti tegevjuht Brian Roberts.

Time Warner Cable´i tegevjuht Robert D. Marcus kinnitas eraldi pressiavalduses, et ettevõte on jätkuvalt tugev ning tehing kukkus läbi alles peale regulaatorite otsust mõned päevad tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles