Ülemiste City'sse rajatakse sügiseks 800-kohalise konverentsikeskus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülo Pärnits.
Ülo Pärnits. Foto: Mihkel Maripuu

Ülemiste City linnakut arendav Mainor AS kavatseb sügiseks rajada 800-kohalise konverentsikeskuse Spacex.

«Me hakkasime tegema väikeseid kohalike nõupidamisi saamaks kogemusi. Need on läinud väga hästi, tasuvalt. Nüüd me alustasime ühe suurema konverentsikeskusega, mis võib mahutada kuni 800 inimest, koos infrastruktuuriga. Meil on Ülemiste Citys vajaminevad nõupidamiste ruumid ju olemas,» ütles Mainori üks omanikke Ülo Pärnits BNSile.

«Meil Ülemiste City kasvab. Sinna tulevad praegu suured rahvusvahelised firmad sisse, mis vajavad ruume konverentsideks ja sümpoosiumiteks,» rääkis Pärnits. «Ülemiste konverentsikeskus hakkab sügisest toimima – hooned on olemas, sisustamine ja muu selline tuleb ära teha. Sellega tegeletakse juba, see töö meil käib. Septembrikuus on juba esimesed konverentsid.»

Kuna hooned, kuhu uus konverentsikeskus rajatakse on juba olemas, siis Pärnitsa sõnul investeering kuigivõrd suur ei ole; peamiselt kulub raha sisustuse hankimisele.

Kui uus konverentsikeskus toimima hakkab, siis võib Ülemiste City plaanida järgmise, veel suurema keskuse rajamist, rääkis Pärnits. «Kui see on edukas ja mehed on kogenud ning on näha, mis see turg on, siis me edasi teeme järgmise sammu.»

«Ajalehes öeldakse, et oleksime saanud 3000 inimesega konverentsi, aga näe, ei olnud ruume – aga see võib olla ainukene selline konverents aastas. Selle peale ei saa konverentsikeskust üles ehitada. Aga kui me näeme, et 800 kohaga konverentsikeskus töötab ilusti ja tarbijaid on, siis võib ju järgmise sammu teha,» rääkis ta.

Mainor AS teenis möödunud aastal 15 miljoni euro suuruse käibe juures 5,3 miljonit eurot puhaskasumit. Ettevõtte bilansimaht moodustas aasta lõpu seisuga 98,2 miljonit eurot. Dividende plaanib Mainor maksab 2014. aasta tulemuste eest dividende kokku 650 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles