Seksipood ja matusebüroo said patriotismi pärast pragada

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa lipp
Venemaa lipp Foto: Reuters / Scanpix

Samal ajal, kui kogu Venemaa valmistub suure pidulikkusega tähistama võitu teises maailmasõjas, sattusid  Jekaterinburgi seksipood ja matusebüroo patriootliku turunduskampaania pärast terava kriitika alla.

Nimelt korraldas seksipood Kasanova nn suure võidu tähistamiseks odavmüügikampaania loosungiga „Kõik rahvale-võitjale!“, teatas Lifenews. Pooled kaubad pandi müüki varasemast odavama hinnaga ning alla-hinnatud toodete hinnasildid kaunistati Isamasõja ordeni II järgu kujutisega.

Vibraatorite ja libestite kaunistamine sümbolitega, millele praegused võimud on taas andnud pühaliku tähenduse, kutsus esile aga seksisõprade pahameele ning poe käive väidetavalt isegi vähenes.

Avalikkuse pahameele põhjustas samuti Jekaterinburgi tavandimaja poolt 9. mai tähistamiseks korraldatud aktsioon „Õnnitleme võidupäeva puhul, armsad veteranid“. matusekorraldajad kutsusid veteranid tavandimajja, kinkisid neile kunstlilli, ikoonipiltidega visiitkaarte ja pakkusid otse kirstude vahel ka tassikese teed.

Matusebüroo juhi Dmitri Jadrõšnikovi kinnitusel jõudsid nad pühade eel niimoodi õnnitleda üle kahe tuhande inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles