Välismaalaste pagemine jahutas Moskva korteriturgu

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahulolev moskvalane avaldab loosungiga «Krimm on Venemaa» toetust president Vladimir Putini agressiivsele poliitikale.
Rahulolev moskvalane avaldab loosungiga «Krimm on Venemaa» toetust president Vladimir Putini agressiivsele poliitikale. Foto: SCANPIX

Lääneriikide sanktsioonid tõid kaasa Moskva eliitkorterite tühjenemise ja hinnalanguse, sest jõukad välismaalased lahkuvad Ukraina-vastase agressiooni karistuseks sanktsioonide alla sattunud Moskvast massiliselt, kirjutas RBC.

Kui varem rentisid lääneriikide ettevõtete töötajad 70 protsenti Moskva  eliitkorteritest, siis nüüdseks on nende osatähtsus vähenenud 20-30 protsendini.

Kui enne Ukraina-vastast agressiooni soovisid rohkem kui 10 000-dollarilise kuumaksega korterite omanikud, et nende üürnikeks tuleksid vaid rahvusvaheliste ettevõtete tippjuhid, siis nüüd on nad valmis koostööks ükskõik kellega, peaasi, et raha jätkub.

Venemaalt on varasemaga võrreldes kõige rohkem lahkunud just jõukate lääneriikide kodanikke:  Saksamaa – 31,1 protsenti, Ameerika Ühendriikide – 35,9 protsenti ja Suurbritannia – 38,3 protsenti.

Enamik välismaalastest pühkisid Moskva tolmu oma jalgadelt mullu märtsis-juunis, hoolimata rendilepingust tulenevatest trahvisanktsioonidest.

Klientide lahkumine tõi kaasa paratamatu hinnalanguse ning tänavuseks aastaks ennustavad turuosalised eliitkorterite rendihindade odavnemist kuni viiendiku võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles