Facebook palkab peadpööritava tempoga uusi töötajaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook.
Facebook. Foto: SCANPIX

Maailma populaarseima sotsiaalvõrgustiku Facebook palkamistempo on muljeltavaldav - viimase aastaga on töötajate arv kasvanud 48 protsenti, kirjutab Bloomberg.
 

Märtsi lõpu seisuga töötas ettevõttes kokku 10 082 inimest. Veel kolm aastat tagasi jäi see number alla 4000 piiri.

48-protsendine kasvutempo on tõepoolest muljeltavaldav - teise juhtiva internetiettevõtte Google töötajate arv kasvas mullu näiteks ainult 12 protsenti.

Facebooki esimese kvartali finantstulemuste avalikustamisel selgitas ettevõtte finantsjuht Dave Wehner, et töötajate arvu plahvatusliku kasvu taga on firma teadus- ja arendustöö, samuti kasvavad jõudsasti kõik ettevõtte põhilised ärisuunad.

Wehner mainis, et oma osa andis töötajate kasvule juurde ka mitmete ettevõtete nagu Oculus, LiveRail ja WhatsApp soetamine eelmisel aastal. Samas on nende osakaal kasvu siiski väike - Oculuse töötajate arv oli ostuhetkel 75, LiveRailil 170 ja WhatsAppil vaid 55.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles