Ministeerium: piimahinna tõus oli tarbija jaoks väga räige

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Oopkaup.
Andres Oopkaup. Foto: Liis Treimann / Postimees

Viidates eilsele piimahinna tõusule ütles põllumajandusministeeriumi asekantsler Andres Oopkaup, et piimatootjad, -töötlejad ja kaubastajad võiksid arutleda, kuidas äärmuslikku hinnakõikumist vältida.

«Nad peaksid minu meelest kokku saama ja mõtlema, et selliseid jamasid tegelikult ei tohi teha, sest kaks krooni või kolm krooni hinnatõusu ühe õhtu jooksul on ikka väga, väga räige tarbija jaoks,» vahendab ERRi uudisteportaal Oopkauba sõnu

Oopkaup ei nõustunud kahtlusega, et euro tulek võiks kuidagi välisnõudlust piima hinda mõjutada, vaid ütles, et hinnatõusu taga on suur välisnõudlus.

«Kui täna on Eesti tööstusel piima suhteliselt vähe ja tal on olemas näiteks piimapulbrile või võile turg välisriikides, siis tööstusel on loomulikult valida, kas ta teenib raha ja viib piima ekspordiks või siis teenib kahjumit ja müüb Eesti poodides,» selgitas asekantsler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles