UPM investeerib Otepää vineeritehasesse 40 miljonit

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UPM Otepää vineeritehas.
UPM Otepää vineeritehas. Foto: Ando Jukk / UPM

Metsatööstusettevõte UPM laiendab Otepää kasevineeritehast, investeerides 40 miljonit eurot, lisades 40 töökohta ja tõstes tehase tootmismahtu ligi kaks korda 90 000 kuupmeetrini aastas, teatas ettevõte Helsingi börsile.

Tehasesse tuleb lisaks uus vineeri tootmisliin. Tehase laiendus teostatakse peaasjalikult olemasolevaid ehitusi ja konstruktsioone kasutades, teatas UPM. Kokku suureneb tootmisala 8000 ruutmeetri võrra.

Ehitustööd algavad UPMi teatel juba sel suvel. Laiendus on plaanitud käivituma tuleva aasta lõpus.

«Otepää tehase laiendus tõstab meie valmisolekut tarnida konkurentsivõimelist kasevineeri, ühtlasi parandab see tehases materjalide ja resursside tõhusamat kasutus ja tootmise efektiivsust,» ütles UPMi vineeridivisjoni UPM Plywood juht Mika Sillanpää.

40 miljoni suuruse investeeringu sees on ka tehase territooriumile biokütusel töötava 18 MW võimsusega katlamaja ehitamine, mis asendab senist õliküttel katlamaja. Katlamaja kütteks lähevad vineeritootmise jäägid, nagu puukoor, saepuru ja laastud.

«Uus biokatlamaja vähendab tootmise mõju keskkonnale, sest edaspidi toodetakse kogu vajaminev soojusenergia biokütteainetest,» ütles Sillanpää.

UPM Otepää tehas toodab praegu aastas 50 000 kuupmeetrit kaetud ja katmata kasevineeri, mida kasutatakse ehituses, transpordis, veeldatud gaasi tankereis jm. Tehas annab praegu tööd ligi 200 inimesele, laiendusega lisandub veel 40 töötajat.

Kokku on UPMil kaheksa vineeritehast, lisaks Eesti tehasele veel üks tehas Venemaal ja kuus tehast Soomes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles