USA idufirmade rahastus lõi viimase 15 aasta rekordi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosmeselaev SpaceX Dragon V2
Kosmeselaev SpaceX Dragon V2 Foto: AFP

Esimeses kvartalis süstiti USAs idufirmadesse 15,72 miljardit dollarit riskikapitali, mis märgib mulluse tulemusega võrreldes 27 protsendist kasvu, kirjutab Wall Street Journal.

Viimati oli investeeringute kolme kuu kogunäitaja kõrgem 2000. aasta lõpus dot-com mulli lõhkemise eel, millal riskikapitalistid paigutasid neljandas kvartalis iduettevõtetesse kokku 19,7 miljardit dollarit.

Suurima rahastusvooru suutis tänavu esimeses kvartalis sulgeda Elon Muski kosmoselendude ettevõte SpaceX, mis kogus riskikapitalifirmadelt Capricorn Capital Partners, Fidelity Investments, Valor Equity Partners ja internetifirmalt Google kokku miljard dollarit.

Riskiraha voolamine iduettevõtetesse on üles viinud ka nende hinnangulised väärtused. Aprilli seisuga oli riskikapitaliinvesteeringutega eraettevõtteid, mille hinnanguline väärtus ületab miljardi dollari piiri, lausa 83.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles