Sester: valitsus on kokku leppinud 20-30 miljoni euro kärpes

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Sven Sester.
Rahandusminister Sven Sester. Foto: Liis Treimann

Valitsus on kabinetiistungil kokku leppinud kulude kokkuhoius 20-30 miljoni euro ulatuses, lähinädalatel otsitakse veel kärpekohti, ütles rahandusminister Sven Sester.

Riigi rahaline seisukord võrreldes poole aasta tagusega on raskem, mistõttu valitsus otsib  nii kokkuhoiukohti kui uusi tuluallikaid, rääkis Sester valitsuse pressikonverentsil.

Varasema majandusprognoosiga võrreldes on tema sõnul suurusjärgus 50 miljonit eurot vahe, mis jääb riigil tuludesse tulemata. Sesteri sõnul on koalitsioonilepingust tulenevate lubaduste pealt näha, et kui 2016. aastal on riigieelarve veel tasakaalus, siis 2017-2018 aastal on juba näha miinuseid ehk soovid ületavad võimalikke tuluallikaid. «See kokkuvõttes tähendab kümnetesse miljonitesse ulatuvaid miinuseid, millega täna tuleb tegeleda,» lausus Sester.

«Viimasel kabinetiistungil sisuliselt jõudsime kokkuleppele esimese 20-30 miljoni ulatuses kulude kokkuhoius,» ütles Sester. Lõplikud kokkulepped sõlmitakse tema arvates lähinädalatel.

Peaasjallikult tegi ta ministritele ettepaneku vaadata üle oma haldusala efektiivistamise programm ehk näiteks majandamiskulud, Euroopa Liiduga seonduvad kaasfinantseerimiskulud.

Justiitsminister Urmas Reinsalu (IRL) lisas, et üle 100 miljoni euro tuleb eelarvepositsiooni parandada. «Rahandusminister on üsna jõhkra paketi pannud lauale, see põhjustas üsna olulist reaktsiooni valitsuses. Kui soovime Eesti rahanduse hoida sellises olukorras, et meile ei tuleks Euroopa Liidust rikkumismenetlusi, siis tuleb neid otsuseid hakata tegema. Need pole kerged, aga plehku pista pole võimalik,» tõdes Reinsalu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles