Kreeka valitsus jäi vahele kalli kaitsehankega

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erinevalt Saksamaast Kreeka kaitsekulutusi kärpida ei taha, isegi kriisis olles mitte. Pildil Kreeka kaitsejõudude paraad iseseisvuspäeval 25. märtsil.
Erinevalt Saksamaast Kreeka kaitsekulutusi kärpida ei taha, isegi kriisis olles mitte. Pildil Kreeka kaitsejõudude paraad iseseisvuspäeval 25. märtsil. Foto: Alkis Konstantinidis / REUTERS

Opositsioonis olles ei väsinud Syriza süüdistamast valitsust liigsetes kaitsekulutustes ning läbipaistmatuses sõjaliste lepingute sõlmimisel.

Nüüd on Alexis Tsiprase valitsus kriitika all läinud kuul allkirjastatud 500 miljoni eurose tehingu eest, millega tahetakse seada töökorda viis vananevat mereväe patrull-lennukit P-3B Orion, kärpides samal ajal vaesusevastaste projektide raha.

Olukord on seda tundlikum, et valitsus vaikis täielikult diilist, mis on Kreeka suurim kaitsehange alates aastast 2006, kirjutab Financial Times. Tehingu avalikustas Ateena ajaleht Proto Thema.

Kehtiva tava kohaselt oleks tehing tulnud esitada aruteluks parlamendi kaitsekomisjonile.

Kreeka propellerlennukid Orion, mis on ehitatud 1960ndatel aastatel, võeti teenistusest maha juba riiki tabanud kriisi algstaadiumis.

Ekspertide hinnangul on lennukeid tarvis tulenevalt Euroopa lõunaosas ägenevast migrandikriisist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles