Soome töötus jätkab kasvu

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki töötus on Soomes tõusuteel, on sealne IT sektor end kogunud ja lisab hoogsalt tööjõudu. Pildil Soome mängutootja Supercelli peakorter Helsingis.
Ehkki töötus on Soomes tõusuteel, on sealne IT sektor end kogunud ja lisab hoogsalt tööjõudu. Pildil Soome mängutootja Supercelli peakorter Helsingis. Foto: HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

Märtsis oli Soomes sealse statistikaameti Tilastokeskuse andmeil tööta 272 000 inimest ning töötute määr majanduslikult aktiivsest 15-74-aastasest elanikkonnast ulatus 10,3 protsendini.

Töötus kasvas nii mulluse sama kuu kui ka tänavuse eelmise kuuga võrreldes, vastavalt 0,8 ja 0,2 protsendipunkti.

Aasta esimese kolme kuu kokkuvõttes ulatus töötute määr Soome majanduslikust aktiivsest elanikkonnast 9,7 protsendini, mis on 0,7 protsenti rohkem kui mullu esimeses kvartalis.

Tilastokeskuse teatel on aastaga kasvanud töötajate arv avalikus ja vähenenud erasektoris. Majandusharudest on töötajate arvu enim vähendanud töötlev tööstus, lisanud aga IT ja kommunikatsioon ning haldus- ja abiteenuste sektor.

Kokku ulatus tööd tegevate inimeste arv Soomes aasta esimeses kvartalis 2,9 miljonini. Aastaga on töötajate arv vähenenud 3000 võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles