Elisa: tähtis pole mitte kiirus, vaid sujuvus

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Hiiepuu.
Andrus Hiiepuu. Foto: Peeter Langovits.

Olulised pole maksimaalsed kiirused, vaid see, kui sujuvalt klient teenust kasutada saab, ütles Postimehele Elisa erakliendiüksuse juht ja juhatuse liige Andrus Hiiepuu.

Omnitele läbi viidud mõõtmiste ja testide tulemused näitavad selgelt, et olulised pole maksimaalsed kiirused, vaid see, kui sujuvalt saab klient reaalselt teenust kasutada. Omnitele testid näitasid, et kõige sujuvamalt toimivad klientide meelisteenused – Youtube, Facebook, Dropbox ja Twitter – Elisa mobiilse andmesidega. 

Enda kõige suuremaks tugevuseks peamegi seda, et Elisa on oma võrku välja arendanud, käies kaasas kliendi muutuvate kasutusharjumustega. Veel viis aastat tagasi oli kliendi põhitegevuseks surfamine ja meilide saatmine ning peamiseks ootuseks maksimaalsed kiirused. Praegu on põhikasutus suundunud äppidepõhiseks ning klient ei huvitu enam kiirusest, vaid sellest, et äpp toimib ehk nagu Steave Jobs ütles – kliendile on lihtsalt oluline «It just works!».  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles