Uus pank meelitab kõrgete hoiuseintressidega

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inbanki üks asutajatest Priit Põldoja
Inbanki üks asutajatest Priit Põldoja Foto: Toomas Huik

Täna Eestis tegevust alustav Inbank pakub oma internetipangas esimeste toodetena tähtajalist ja paindlikku hoiust.

Inbanki teatel on nende internetipanga kaudu tehtavad hoiused turu parima intressiga – aastase tähtajaga hoiust pakutakse intressimääraga 3,25 protsenti ja kaheaastast paindlikku hoiust intressimääraga 2 protsenti.

Panga kodulehel seisab siiski, et pakkumine on piiratud ja kehtib 31. maini 2015.

Inbanki asutaja ja juhatuse esimehe Jan Andresoo sõnul vajavad eestimaalased uut panka esmalt selleks, mis on panganduse algne mõte – et kasvatada oma raha. 

«Me ei katsu mõjutada inimesi kasutama kõiki meie erinevaid tooteid ja teenuseid. Me ei arva, et me teeme kõiki asju kõige paremini. Aga neid pangatooteid, mida me oleme otsustanud pakkuda, soovime me teha kõige paremal viisil. Me usume, kui me teeme kliendile hea pakkumise, siis ta valib meid,» lisas Andresoo.

Inbanki asutaja ja nõukogu esimehe Priit Põldoja sõnul ei ole Eesti pangandus valmis ja vajab uut peatükki, mille peaosaline Inbank plaanib olla. «Aeg on valmis uutmoodi pangaks, aeg on liikuda panga mugavustsoonist kliendi mugavustsooni. Meie tugevus on inimeste vajaduste tundmine, parimate finantstoodete disainimine ning pidev infotehnoloogia arendamine. Meie eesmärk on olla nähtamatu abiline, kes toob finantsteenused oma klientidele lähemale ja teeb neile parimaid pakkumisi,» selgitas Põldoja. 

Finantsinspektsioon andis Inbankile tegevusloa 10. aprillil. Ettevõte esitas taotluse krediidiasutuse tegevusloa saamiseks eelmise aasta 11. aprillil. Finantsinspektsiooni välja antud krediidiasutuse tegevusluba annab õiguse avalikkuselt kaasata hoiuseid ja muid tagasimaksmisele kuuluvaid rahalisi vahendeid.

Inbanki hoiused on riiklikult tagatud kuni 100 000 euro ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles