Euroopa õigusvolinik vaeb firmadele sookvootide kehtestamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viviane Reding, Euroopa Liidu õigusvolinik
Viviane Reding, Euroopa Liidu õigusvolinik Foto: SCANPIX

Euroopa õigusvolinik Viviane Reding kaalub võimalust võidelda välja sookvootide kehtestamist ettevõtete juhtivatele ametikohtadele.

«Ma ei ole varem pooldanud kvootide kehtestamist naiste kaasamiseks kõrgematel eametikohtadel, kuid kui vaadata, kui vähe on selles vallas arenguid, tuleks edaspidi kaaluda initsiatiivi võtmist Euroopa tasandil, » ütles Euroopa õigusvolinik Viviane Reding.

Eile võeti vastu viie aastane strateegia meeste ja naiste võrdõiguslikkuse tagamiseks Euroopas.

Strateegia keskendub viiele prioriteedile: majandus ja tööturg; võrdne töötasu; võrdsus kõrgetel ametikohtadel; soolise vägivalla peatamine ja võrdõiguslikkuse edendamine väljaspool Euroopa Liitu.

«1957. aastal, kui Rooma lepinguga kehtestati põhimõte «võrdne tasu võrdse töö eest». oli Euroopa maailmale soolise võrdõiguslikkuse osas eeskujuks,» märkis Reding

Reding plaanib kohtuda Euroopa suurfirmade juhtidega 2011. aasta kevadel, et olukorda arutada. Ta ei välista ka kvootide kehtestamist ettevõtetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles