Nokia on maailmakaardil tagasi

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia nõukogu esimees Risto Siilasmaa (V) ja tegevjuht Rajeev Suri pressikonverentsil Alcatel-Lucenti tehingut selgitamas.
Nokia nõukogu esimees Risto Siilasmaa (V) ja tegevjuht Rajeev Suri pressikonverentsil Alcatel-Lucenti tehingut selgitamas. Foto: SCANPIX

Eelmisel neljapäeval teada antud mammuttehing, millega Nokia ostis 15,6 miljardi euro eest Prantsusmaa telekomiseadmete tootja Alcatel-Lucenti, viis põhjanaabrite majanduse lipulaeva taas maailma suurte tegijate sekka.

Tegemist ei olnud üksnes Soome ajaloo suurima tehinguga, märkimisväärne oli see tehing ka Prantsusmaal. Mõned päevad enne tehingu avalikustamist käisid mõlema ettevõtte tegevjuhid teisipäeval seda esitlemas Prantsusmaa presidendile François Hollande’ile.

Kahe ühineva ettevõtte kogukäive on 26 miljardit eurot ning töötajate arv ulatub 114 000 inimeseni. Ehkki formaalselt nimetati tehingut kahe ettevõtte ühinemiseks, jääb uues ettevõttes jäme ots soomlaste kätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles