USA suurettevõtete juhid saavad üha suurema osa töötasust rahas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dollar.
Dollar. Foto: Egert Kamenik/Postimees

Rahalise tasu osa USA suurettevõtete juhtide kompensatsioonipakettidest kasvas mullu keskmiselt 37,3 protsendini, mis märgib viimase nelja aasta kõrgeimat tulemust, kirjutab Wall Street Journal uuringufirma Hay Groupi analüüsi.

Tunamullu oli selleks näitajaks 35 protsenti.

Hay Group võttis vaatluse alla 50 suurimat USA ettevõtet, mis olid oma eelmise aasta esialgsed majandustulemused märtsi alguseks avalikuks teinud ning mille aastakäibeks oli vähemalt 8,7 miljardit dollarit.

Suurettevõtete juhtidele keskmiselt makstavate töötasude ja muude kompensatsioonide kogusumma kasv oli mullu 6,9 protsenti, ulatudes 12,2 miljoni dollarini. Tunamullu oli vastavaks kasvuks 4,3 protsenti.

Tegevjuhtide töötasupaketid sisaldavad endas mitmeid muutuvaid tegureid. Raha osa sõltub tavaliselt majandusaasta tulemuslikkusega  ja põhipalgaga seotud boonustest. Sageli seotakse suured rahalised boonused ka pikemaaegsete eesmärkide täitmisega ning neid makstakse näiteks kolme aasta lõikes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles