IBMi käive on juba 12 kvartalit järjest kahanenud

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IBMi logo
IBMi logo Foto: SCANPIX

Tehnoloogiaettevõtte IBM teatas järjekordsest kvartalikäibe langusest, viimati oldi kasvuteel enam kui kolm aastat tagasi, kirjutab Reuters.

Ettevõtte käive kahanes esimeses kvartalis mulluselt 22,2 miljardilt dollarilt 19,6 miljardile dollarile, kasum samal ajal 2,38 miljardilt dollarilt 2,33 miljardile dollarile.

IBMi käibe kahanemine on seotud madalat kasumit teenivate äride nagu kassaaparaadid, odavad serverid ning pooljuhid koomale tõmbamisega. Nende asemel on keskendutud küberturbele ja pilveteenustele, mis aga ei ole suutnud tekkinud tühimikku müügitulus veel täita.

Suurem osa investoritest on IBMi aeglase muundumisprotsessi suhtunud seni kannatlikult, kuid viimasel ajal on tekkinud märgid mõningast rahutusest. Viimase aasta jooksul on ettevõtte aktsia odavnenud 13 protsenti ning mõned aktsionärid on hakanud oma huvide mõjule pääsemiseks abi otsima aktivistidest investoritelt, kirjutas Reuters aprilli alguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles