Pohjola Eesti juht: Soome ettevõtted on väga heas seisus

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pohjola panga Eesti üksuse juht Hannes Kaadu rääkis, et Soome võttis kriisi ajal laenu ja nüüd on Soomel rohkem laene kui kunagi varem.
Pohjola panga Eesti üksuse juht Hannes Kaadu rääkis, et Soome võttis kriisi ajal laenu ja nüüd on Soomel rohkem laene kui kunagi varem. Foto: Sander Ilvest

Eestis sündinud, aga Soomes hariduse saanud ja seni seal töötanud Pohjola panga Eesti üksuse juhi Hannes Kaadu sõnul on Soome ettevõtted väga heas seisus. Soome majanduse peamisteks probleemideks on tema sõnul avaliku sektori liigsuur osakaal ning see, et asjad liiguvad Soomes liiga aeglaselt.

-Danske Banki peaökonomist Pasi Kuoppamäki on öelnud, et Soome jaoks on praegu kõige kehvem aeg viimase 150 aasta jooksul, kehvem isegi kui oli sõja ajal. Kas asi on tõesti nii hull?

Ma küll ei ütleks, et see nii hull on. Probleem on pigem selles, et avalikus sektoris liiguvad asjad väga aeglaselt ning maailmas toimuv majanduskriis on kehva aega pikendanud. Eesti majandus on natukene kiirem – kui tuleb mingi kriis, siis läheb meil väga kehvasti, aga taastumine on ka väga kiire. Soomes on tsüklid väga pikad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles