Ekspordi ja impordi hinnad langesid aastaga 3,3 protsenti

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nii ekspordi- kui impordihinnaindeks langesid aastaga 3,3 protsenti, eelmise kuuga võrreldes indeksid tõusid, teatas statistikaamet.

Ekspordihinnaindeks muutus märtsis võrreldes veebruariga 0,8 protsenti. Eelmise kuuga võrreldes tõusid märtsis keskmisest enam naftasaaduste, keemiatoodete ja turbatoodete hinnad, samas langesid elektrienergia, ehitusmaterjalide ja kummi- ning plasttoodete hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2015. aasta märtsis võrreldes veebruariga 1,7 protsenti ja võrreldes 2014. aasta märtsiga -3,3 protsenti. Eelmise kuuga võrreldes tõusid märtsis keskmisest enam naftasaaduste, nahktoodete ja keemiatoodete hinnad, samas langesid elektrienergia, puittoodete ning ehitusmaterjalide hinnad.

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2015. aasta märtsis võrreldes veebruariga 0,6 protsenti ja võrreldes eelmise aasta märtsiga -0,6 protsenti.

Tootjahinnaindeksit mõjutas märtsis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus mäetööstuses, elektroonikaseadmete ja puittoodete tootmises, samuti hindade langus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning toiduainete tootmises.

2014. aasta märtsiga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektroonikaseadmete, toiduainete ja kütteõlide tootmises, samuti hinnatõus mäetööstuses ja metallitootmises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles