USA börsifirmade juhtidest on oma palka enim väärt Apple´i Tim Cook

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tim Cook
Tim Cook Foto: Reuters / Scanpix

Bloombergi koostatud saja suurima USA börsifirma tegevjuhi palga ja ettevõtte majanduskasum suhte edetabelis troonib Apple´i tegevjuht Tim Cook. See tähendab, et just iga temale palgaks makstud dollar teenib investoritele enim tagasi.

54-aastane Cook sai mullu Apple´ilt kokku 9,2 miljonit dollarit palka ja kompensatsioone, lisaks oli tal ettevõtte 2011. aasta otsusega määratud eelmise aasta kompensatsiooniks 80 000 aktsiat (peale aktsiate splitti 560 000 aktsiat), mille väärtuseks  oli ettevõtte finantsaasta lõpus 56 miljonit dollarit. Samas on viimase kolme aasta jooksul ettevõtte keskmiseks aastaseks kasumiks olnud 28,2 miljardit dollarit.

Börsifirmade juhtidest oli Bloombergi indeksis juhi palga ja ettevõtte kasumi poolest teisel kohal Microsofti Satya Nadella - Microsoft maksis talle 43,5 miljonit dollarit ja vastutasuks sai mullu 12,1 miljardit dollarit kasumit.

Efektiivseimate juhtide esinelikusse mahtusid veel Exxon Mobil Corpi juht Rex Tillerson ja Coca Cola Muhtar Kent.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles