Küsimus, mille Inteli nõukogu esimees kõigile noortele tööotsijatele esitab

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inteli logo.
Inteli logo. Foto: SCANPIX

Hiljutises intervjuus New York Timesile rääkis Inteli nõukogu esimees Andy Bryant, et juhtudel, kui ta on olnud kaasatud noorte professionaalide palkamisprotsessi, on ta neile esitanud alati ühe oma lemmikküsimuse.

«Millised ained olid ülikoolis sinu lemmikud?»

«Ma tean piisavalt palju erinevate ainete kohta, et mõista, kas nad tõepoolest õppisid seal midagi või lihtsalt ilmusid kohale ja said hea hinde,» selgitas Bryant.

Tema jaoks on palkamisel olulised kolm peamist tegurit.

«Ma tahan olla kindel, et sa tõepoolest tahad seal olla. Kui sa tegelikult ei soovi seda töökohta piisavalt, ei ole sa ka edukas,» ütles ta New York Timesile.

«Kõik taandub intellektile, varasematele õnnestumistele ning kirele Intelis töötamise vastu. Kui ma leian inimesed, kes nendele kriteeriumitele vastavad, suudan ma tavaliselt asjad tööle saada.»

Seega - kui tööintervjuul küsitakse lemmikainete kohta ülikoolis, tuleks selgitada, miks sa nii suurt tõmmet nende vastu tundsid, kui edukas sa nendes ainetes olid ning räägi ka sellest, kui palju sa selles aines osalemist nautisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles