Naftafirma BP juht saab kopsaka palgatõusu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftafirma British Petroleum (BP) logo.
Naftafirma British Petroleum (BP) logo. Foto: SCANPIX

BP aktsionärid otsustasid ettevõtte tegevjuhile Bob Dudley´le maksta eelmise aasta eest kokku 12,7 miljonit dollarit palga ja kompensatsioonide näol, mis on 25 protsenti rohkem, kui tunamullu, kirjutab Wall Street Journal.

Umbes 11 protsenti häältest oli BP iga-aastasel aktsionäride koosolekul Dudley töötasu hüppelise tõstmise vastu, kuna ettevõtte majandustulemused pole viimasel ajal olnud piisavalt stabiilsed. Eelmisel aastal sai naftafirma oma esimese kvartalikahjumi peale 2010. aasta Mehhiko lahe katastroofi. Nagu konkureerivad naftatootjad, on ka BP kannatanud naftahinna järsu kukkumise tõttu, mis on põhjustanud ettevõttes kärpeid ning koondamislaineid.

«Me peame BPs olema valmis ka selleks, kui naftahinnad jäävad pikemaks ajaks madalaks,» ütles Dudley aktsionäride koosolekul. «Ma pole hindade tagasipõrkumise osas eriti optimistlik,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles