Ukraina kutsub Eesti investoreid riigi põllumajandusse investeerima

BNS
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põld väikeses mahetalus
Põld väikeses mahetalus Foto: Elmo Riig / Sakala

Ukraina näeb kaubavahetuses Eestiga potentsiaali päevalilleõli ning vilja ekspordis ja kalatoodete impordis; samuti kutsub riik üles Eesti investoreid Ukrainas põllumajandusärisse investeerima.

"Töötame praegu lähedalt koos Eesti kalandustööstusega. Müüme siia ligikaudu 10 miljoni dollari väärtuses põllumajandustooteid ja näeme ekspordi vallas suurt potentsiaali päevalilleõli ning vilja osas ning impordi poolest kalatoodete grupis. Ka Eesti toodete kvaliteet ning turg on väga tugev. Siin on tarbijad, kes eelistavad kaubanduskeskustes teie tooteid – näiteks sprotte. Näeme mõlemale poolele suurt potentsiaali," rääkis Ukraina põllumajandusminister Oleksi Pavlenko intervjuus BNS-ile.

Ta märkis, et näeb potentsiaali ka Eesti investoritele, kes võiksid investeerida maasse Ukrainas. "Oleme alustanud suuri reforme ja dereguleerimist. Soovime olla ärisõbralikkuses esimese viiekümne seas ning oleme selle jaoks ette võtnud maareformi ning seitsmeaastase maarendiprogrammi, samuti vähendanud bürokraatlikku protsessi maarendilepingute registreerimisel. Nii et kutsume investoreid Eestist tulema ja võtma maatüki ning alustama põllumajandusäri või töötlemist," ütles ta.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles