Eesti Raudtee: Tallinn-Moskva liin jätkub vähemalt detsembrini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti jaam 2015.
Balti jaam 2015. Foto: Martin Ilustrumm

Eesti Raudtee on Vene Raudteega saavutamas kokkulepet, mille kohaselt küll suletakse Tallinn-Peterburi rongiliin, kuid Tallinn-Moskva liin säilib vähemalt detsembrini.

Tallinn-Moskva liinil hakkavad opereerima Vene Raudtee tütarfirma Federalnaja Passažirskaja Kompanija (Федеральная пассажирская компания; FPK) veeremid, mis tähendab edasiminekut teenuse kvaliteedis, ütles Eesti Raudtee nõukogu esimees Raivo Vare BNS-ile.

Tema sõnul veel kokkuleppel allkirju ei ole, kuid suure tõenäosusega teenindab FPK veeremeid Eestis Gorail, mis võitis veduriteenuse riigihanke, ja Venemaal Vene Raudtee. Kokkulepe peaks kestma käesoleva aasta detsembrini, mis ajaks osapooled saavad otsustada, kas jätkata sama skeemi alusel või kas soovib mõni uus tulija liini teenindamise üle võtta, rääkis Vare.

Gorail teatas neljapäeval, et lõpetab 11. maist Tallinn-Peterburi ja 18. maist Tallinn Moskva liinide teenindamise. "Kui olukord stabiliseerub ning reisijate arvu taastub, siis oleme valmis Tallinna-Peterburi liinil edasi tegutsema," ütles AS-i Gorail juhataja Alar Pinsel teates.

Gorail on Moskva ja Peterburi liinide sulgemist kaalunud juba möödunud aasta novembrist saadik. Möödunud aastal sai rongifirma Gorail Venemaa rongiühenduse pidamisest auditeerimata andmetel 2 miljonit eurot kahjumit. Jaanuaris otsustas rongifirma väljumiste arvu vähendada, Peterburi liinil asendati igapäevased väljumised kahe korraga nädalas. Lisaks leppis Gorail Venemaa raudteehalduriga kokku infrastruktuuritasude vähendamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles