Rahandusministeerium tahab suurendada hoiuste kaitset

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiused ja laenud.
Hoiused ja laenud. Foto: SCANPIX

Rahandusministeerium saatis kooskõlastusringile tagatisfondi seaduse, finantsinspektsiooni seaduse ja krediidiasutuste seaduse muutmise eelnõu, mille eesmärk on tõsta hoiustajate kindlustunnet, suurendada pangandussüsteemi stabiilsust ja hoiuste kaitse ulatust.

Seadusemuudatusega lühendatakse perioodi, mille jooksul tuleb tagatud hoiused panga pankroti korral välja maksta, seniselt 20 tööpäevalt 7 tööpäevani.

Pankade hoiuseid tagab Eestis tagatisfond. Füüsilise isiku või tavalise äriühingu hoiused on tagatud kuni 100 000 euro ulatuses.

Tagamisele ei kuulu finantsasutuse hoiused ega rahapesu juhtumitega seostatavad hoiused.

Eelnõuga plaanitakse edaspidi tagada ka väiksemate kohalike omavalitsuste ja pensionifondide hoiused, mida tagatisfond praegu ei kata, teatas rahandusministeerium.

Lisaks pannakse pankadele kohustus informeerida oma kliente täpsemalt, millisel kujul ja millises vormis hoiuste tagamise kohta teavet antakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles