ELi majandusvolinik: ettevalmistusi Kreeka lahkumiseks ei tehta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka lipud Ateenas odavate kaupade poes.
Kreeka lipud Ateenas odavate kaupade poes. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit ei tee eeltööd Kreeka lahkumiseks eurotsoonist, ütles Euroopa Komisjoni majandusvolinik Pierre Moscovici neljapäeval.

«Grexit-iks» ettevalmistusi ei teha, ütles Moscovici AFP-le Kreeka võimalikku eurotsoonist lahkumist kommenteerides, vahendab BNS. «Plaan B-d ei ole. Euroopa Komisjoni positsioon on, et Kreekal on eurotsoonis endiselt koht olemas. Teeme tööd sellest lähtudes.»

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) kaks kõrget ametiisikut andsid varem sel nädalal mõista, et Kreeka lahkumine euroalast ei ole ideaalne, ent selle juhtumise korral peaks EL haarama võimalusest ning liikuma edasi täiemahulise eelarve- ja poliitilise liidu suunas.

Moscovici nõustus, et EL-i ja Ateena vahel Kreeka rahastamiseks peetavad kõnelused «liiguvad liiga aeglaselt.»

Kokkuleppe tähtaeg on 24. aprilli eurogrupi kohtumine Läti pealinnas Riias.

Kreeka taotleb 7,2 miljardi euro suurust laenumakset maksujõuetuse vältimiseks ning oma võlgade tasumiseks IMF-ile ja Euroopa Keskpangale, ent ei ole nõus kreeditoride nõutavate karmide reformitingimustega.

Euroopa Komisjoni majandusvoliniku sõnul on paljud detailid endiselt lahendamata. «Aeg on otsa saamas... on ülioluline teha käegakatsutavaid edusamme.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles