Simson: Arumäe sõnades pole põhjust kahelda

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Jaanus Lensment

Riigikogu opositsioonilise Keskerakonna fraktsiooni esimehe Kadri Simsoni sõnul ei tulnud talle üllatusena Taavi Rõivase senise majandusnõuniku Ruta Arumäe valitsuskriitiline arvamuslugu, kus ta ütleb muu hulgas, et riigi majanduspoliitikat juhitakse Exceli tabelitega.

Simsoni hinnangul on Reformierakonna juhtpoliitikud ammu kaotanud reaalsustaju, eiravad teistsugust vaatenurka ning lähtuvad erakonna mantrast, et igasuguste muudatuste vastu tuleb seista, vahendas erakonna pressiesindaja.

«Ruta Arumäe artiklist on kerge leida jooni ja märkusi, mida on tõenäoliselt tähele pannud tuhanded eestlased. Meie peaminister ei toimeta juba ammu suuremast plaanist lähtudes ning inimeste heaolu nimel. Puudub eesmärk, mille poole sammuda,» ütles riigikogu rahanduskomisjoni kuuluv Simson.

«Tundub koomiline, et reformi nime kandev erakond on saanud suurimaks Eesti arengu piduriks, tegutsetakse visioonita, aga samas tuimalt raiudes, et vaid nemad teavad õiget suunda. Valitsuse soov on hoida eelarve miinust ohjes ning ka sellega tundub neil raskusi olevat,» sõnas Simson.

Saadiku hinnangul pole Arumäe sõnades mingit põhjust kahelda. Tema sõnul on tegemist tugeva analüütikuga, kes end erasektoris tõestanud ning ka peaministri büroost lahkus omal soovil.

«See näitab veel kord, et vahevalitsuse otsused tuua ministriteks Anne Sulling ja Maris Lauri ning peaministri nõunikuks Ruta Arumäe, olid vaid mainekujunduslikud sammud. Sellega sooviti näidata, et noor valitsus on õpivõimeline. Täna näeme aga valitsuse tegelikku, ignorantset palet. Loodan, et konstruktiivne kriitika lõpetab valitsuse eneseimetluse.»

Peaminister Taavi Rõivase nõunik eelmise valitsuse ajal, nüüd sõltumatu majandusanalüütik Ruta Arumäe kirjutas tänase Postimehe arvamusküljel, et riigi majanduspoliitikat juhitakse Exceli tabelitega, liites kokku vaid kulusid ja tulusid ning mitte keegi ei analüüsi nende sammude laiemaid tagajärgi.

Samuti heitis Arumäe ette, et riigisektor on täis dogmasid, mis pole muutunud 2003. aastast, kui ta ise viimati riigisektoris töötas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles