Volkswageni võimuvõitlus läbi: Winterkorn jätkab tegevjuhina

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswageni tegevjuht Martin Winterkorn.
Volkswageni tegevjuht Martin Winterkorn. Foto: WOLFGANG RATTAY / REUTERS

Martin Winterkorn jätkab Volkswageni kontserni tegevjuhina, teatas ettevõte täna, pärast seda kui tipptasemel komitee arutas eile Austrias Salzburgis üles kerkinud konflikti Winterkorni ja kontserni nõukogu mõjuvõimsa juhi Ferdinand Piëchi vahel.

«Täiidesaatev komitee tähtsustab väga fakti, et Martin Winterkorn jätkab juhatuse esimehena sama energia ja entusiasmiga nagu varemgi, ning tal on komitee täielik toetus selles osas,» seisab Volkswageni kontserni pressiteates.

Ferdinand Piëch, VW pikaaegne juht ja Ferdinand Porsche pojapoeg, ütles läinud nädalal Saksa ajakirjale Spiegel, et ta on end Winterkornist «distantseerunud». Sarnase Piëchi ütluse järel on varem lahkuma pidanud nii mõnigi kontserni tippjuht.

Erinevalt eelkäijatest on Winterkornil aga kontserni nõukogus suurimat mõjuvõimu omavate ametiühingute toetus. Bernd Osterloh, ametiühingute esindaja, ütles Reutersi teatel, et toetab Winterkorni, sest too on kulusid kärpides iga kord kaasanud tööliste esindajad aruteludesse, mitte neid välja jätnud nagu varasemalt tavaks.

«Martin Winterkorn on üks autotööstuse võimekaimaid tippjuhte,» ütles samuti VW nõukogus istuv Audi töötajate ametiühingu juht Peter Mosch.

Eile tegevjuhi teemat arutanud komitee tegi nüüd nõukogule ettepaneku pikendada Winterkorni töölepingut, kui see järgmises detsembris lõppema hakkab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles