Eesti Raudtee nõukogu jättis Juchnewitschi ametisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parbo Juchnewitsch
Parbo Juchnewitsch Foto: Peeter Langovits

Eesti Raudtee nõukogu arutas ametist lahkuva juhatuse esimehe Ahti Asmanni ettepanekut vallandada ka juhatuse liige Parbo Juchnewitsch; nõukogu otsustas siiski viimasega töösuhteid jätkata.

Nõukogu arutas Juchnewitschi tagasi kutsumist ja otsustas seda mitte teha, ütles Eesti Raudtee nõukogu esimees Raivo Vare BNSile. «Otsustasime, et tuleb tööd teha, mitte kakelda.»

Vare ei osanud öelda, kas Juchnewitschi lahkumine võiks tulevikus taas teemaks tõstatuda. Nii palju asju on ju toimumas, et täna oleks selle kommenteerimine mõttetu.»

Viimase aja muudatuste näiteks tõi Vare mullu maist Eesti Raudtee nõukogusse kuulunud Indrek Paali tagasikutsumise uue majandusministri Kristen Michali poolt ja tema asemele majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi teede- ja raudteeosakonna juhataja Ain Tatteri nimetamise.

Asmann teatas soovist AS Eesti Raudtee juhatuse esimehe ametikohalt tagasi astuda 27. märtsil pärast seda, kui tuli avalikuks ebareeglipärasused juhile antud kütusekaardi kasutamisega. Praeguseks on Asmann ettevõttele tagasi maksnud 5000 eurot üleliigsete kütusekulude eest.

Asmann tegi ettevõtte nõukogule ettepaneku ka Juchnewitschi tagasi kutsumiseks. «Parbo eestvedamisel toimunud muudatused, sealhulgas ebapiisava kompetentsiga inimeste tahtlik või tahtmatu kasutamine, suurendanud oluliselt Eesti Raudtee riske.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles