Valio koondamised Eesti tootmist ei puuduta

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valio Eesti AS tegevjuht Maido Solovjov.
Valio Eesti AS tegevjuht Maido Solovjov. Foto: Mihkel Maripuu

Valio plaanitavad koondamised Soomes ei puuduta Valio Eesti ASi, siin vajatakse tegevjuhi Maido Solovjovi sõnul pigem töökäsi juurde.

«Valio Eesti tehaseid Soome kontsernis toimuvad muudatused ei puuduta. Oleme suutnud oma tootmismahte kasvatada, varume täna toorpiima pea kümme protsenti rohkem kui enne Vene embargo kehtestamist ning vajame pigem tänastele töötajatele toeks lisatöökäsi,» ütles Solovjov.

Solovjovi sõnul ei too kontserni kärped Soomes rohkem tööd Eesti üksustele. «Siin toodame ikka seda sortimenti, mida oleme siiamaani teinud,» ütles ta.

Valio on viimase poole aasta jooksul värvanud Eestis lisaks kümme töötajat, kokku on ettevõtte Eesti üksustes praegu tööl 370 inimest. «Oleme ekspordimahtu suutnud suurendada ning tulenevalt piimatoodete hinnalangusest kõigil turgudel peame täna märkmisväärselt rohkem tööd tegema ja rohkem tootma, et suuta samaväärset käivet tekitada, kui seda suutsime enne Vene kriisi,» ütles Solovjov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles