Holsmer peab Padari ettepanekut muhedaks huumoriks

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remo Holsmer.
Remo Holsmer. Foto: Postimees / Scanpix

Rahanduskomisjoni esimees Remo Holsmer (RE) peab humoorikaks maaelukomisjoni esimehe Ivari Padari (SDE) ettepanekut loobuda kütuseaktsiisi tõstmisest ning jätta selle asemel vähendamata sotsiaalmaksu.

«See on selline muhe huumor Ivari poolt,» märkis Holsmer, olles tutvunud Padari Facebooki postitusega. «Pole mõtet hakata mingeid kulusid ja tulusid omavahel siduma. Samahästi võib seda siis juba teha ka kõigi teiste koalitsioonileppe antud lubadustega, nagu lastetoetuste tõus, tulumaksuvaba miinimumi tõstmine jne. Ühelgi täiendaval katteallikal ei ole juures, millise lubaduse katteks see läheb. Kui me hakkame seda edasi avama, siis me ei jõua väga kuhugi,» kommenteeris Holsmer, et seetõttu võtakski ta Padari öeldut muheda huumoriga.

Ta märkis, et kõigil valitsusliidu erakondadel on erinevad maailmavaated ja programmid ning mingites küsimustes võivad tekkida ka sellised olukorrad, nagu Padari postitus Facebookis. «Aga praegu ma seda postitust väga üle ei tähtsustaks,» nentis Holsmer.

Reformierakondlasest riigikogu liige Aivar Sõerd ütles Postimehele, et Ivari Padari ettepanek tähendaks sisuliselt koalitsioonileppe uuesti avamist, mis ei oleks mõistlik.

«Teatavasti on sõnavabadus põhiseaduslik õigus,» märkis Sõerd, et öelda võib kõike.

Padar teatas täna õhtupoolikul Facebookis, et kütuseaktsiisi tõstmisest võiks üldse loobuda, kui jätta ühe protsendi võrra vähendamata sotsiaalmaksu, mis inimesi just üleliia õnnelikuks ei tee. «Kütuseaktsiisi tõus mõjutab kõige rohkem maal elavaid inimesi, sest maal elades on see sundkulu,» kirjutas Padar, lisades, et see mõjutab ka üleüldist hinnataset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles