Fiat-Chrysler: Kõigi maade autotootjad, ühinege!

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dodge Grand Caravanide koosteliin Fiat-Chrysleri tehases Ontarios.
Dodge Grand Caravanide koosteliin Fiat-Chrysleri tehases Ontarios. Foto: Rebecca Cook / Reuters

Fiat-Chrysleri tegevjuht Sergio Marchionne jätkab tungivate üleskutsetega autotootjatele ühendada oma jõud.

Kuna tänaseni pole Fiati ja Chrysleri ühteliitjat eriti kuulda võetud, kavatseb ta peatselt välja tuua ka oma ettepanekuid toetavad andmed, vahendab Bloomberg Business.

Juba mullu mainis Marchionne potentsiaali sünnitada autotööstusele uus nr 1. Kuna nõudlus nii USAs kui Euroopas on aga tasapisi taastunud, on kolleegid jätkuvalt tõrksad.

Marchionne manitseb kõhklejaid: nende seisukoht on lühinägelik, sest masstootjad ei genereeri piisavalt tulu toetamaks investeeringuid uutesse mudelitesse.

«See on suur probleem ja rõhutab vajadust tihedamaks koostööks,» ütles Marchionne. «Sel ajal kui teised tööstused on valgusekiirusel kohanenud, oleme meie jätkuvalt letargilised ja tõrksad muutuma.»

Siiski mõistab Marchionne potentsiaalsete partnerite vastumeelsust. «Pole vist midagi raskemat, kui veenda kalkunit end ise tänupühalauda kutsuma,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles