8,4 miljonit maksev IT-agentuuri maja rajatakse Lennusadamasse

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus IT-agentuuri maja rajatakse Lennusadama kõrvale tühjadele kruntidele. Pildil NATO päev Lennusadamas.
Uus IT-agentuuri maja rajatakse Lennusadama kõrvale tühjadele kruntidele. Pildil NATO päev Lennusadamas. Foto: Tairo Lutter

Täna kinnitas valitsus Tallinnas Vesilennuki tänaval asuvate kinnistute üle andmise justiitsministeeriumilt siseministeeriumile IT-agentuuri alalise peakorteri asukohaks.

Kinnistud valis välja agentuur siseministeeriumi ja RKASi pakutud võimalike asukohtade hulgast, teatas siseministeerium.

«Agentuurile sobivaim asukoht oli justiitsministeeriumi valitsemisel olevad kinnistud Vesilennuki 5, 7 ja 9, mille baasil on võimalik tagada sobivas mahus kinnisvara, arvestades ka agentuuri arenguvajadusi,» ütles siseminister Hanno Pevkur.

Detsembris allkirjastas siseminister Pevkur Eesti ja IT-agentuuri vahelise kokkuleppe, mille kohaselt ehitatakse agentuuri peakorter Tallinnasse. Kokkuleppega lubas Eesti ehitada agentuurile bürooruumid kuni 100 inimesele ning anda need tasuta ameti kasutusse.

Agentuuri valduste rajamiseks on Eesti eelarvestrateegias aastateks 2014–2017 ette nähtud 8,4 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles