Tutvu eile Mario Draghit rünannud naisaktivistiga

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa Keskpanga presidenti Mario Draghit eile pressikonverentsi rünnanud naisaktivist oli Hamburgist pärit naisaktivist Josephine Witt.

Naisaktivistide grupp Femen teatas kohe pärast intsidenti Twitteri kaudu, et nemad võtavad vastutuse protesti eest endale, kuid Witt ise teatas hiljem, et ta pole enam selle grupiga seotud ning on vabakutseline aktivist.

Euroopa Keskpanga ametnikud ütlesid, et Josephine Witt registreeris ennast pressikonverentsile ajakirjanikuna.

«Sain sisse nagu kõik teised – seal oli kontroll nagu lennujaamas, aga mul ei olnud kotis mitte mingit relva, ainult konfetid,» ütles Witt Bloombergile. «Ma olin ennast varem registreerinud, nad lihtsalt kontrollisid mu nime ning sain sisse. See oli väga lihtne,» lisas ta.

EKP pressiesindaja ütles, et pressikonverentsile polnud registreerinud mitte kedagi Josephine Witt’i nimelist. Witt sõnas, et ta ei kasutanud registreerimisel seda nime.

«Mind häirib väga, et Mario Draghit kui Euroopa Keskpanga president, ei teeni ühiskonda, kuid teda on pandud seda juhtima, ilma, et keegi oleks teda valinud,» selgitas 21-aasatne Witt oma motiive. «See pressikonverents on väga väike tükike demokraatiat, mida EKP on meile andnud. Ma kasutasin võimalust näidata oma krititsismi,» lisas ta.

Witt rääkis, et teda peeti politseis kinni 2,5 tundi ning ei tea, kas talle esitatakse süüdistust või mitte.

«Mu peas on väike nimekiri inimestest, kes minu arvates ei vääri rahu ning väärivad rünnakuid,» rääkis naine oma plaanidest. «Selles nimekirjas oli kindlasti Dragi. Minevikus olen ma protestinud palju ning olen kindel, et ma jätkan,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles