Uute sõiduautode müük Euroopas kogub hoogu

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen juhib endiselt automüüki Euroopas. Pildil VW Tiguanide tootmine Wolfsburgi tehases.
Volkswagen juhib endiselt automüüki Euroopas. Pildil VW Tiguanide tootmine Wolfsburgi tehases. Foto: FABIAN BIMMER / REUTERS

Euroopas kasvas uute sõiduautode müük märtsis kiiremini kui aasta esimestel kuulde, vahendas automüüjate liit AMTEL.

Märtsis müüdi Euroopa Liidu riikides kokku 1,6 miljonit uut sõiduautot, 10,6 protsenti rohkem kui mullu samal kuul.

2015. aasta esimeses kvartalis on Euroopa Liidu liikmesriikides müüdud enam kui 3,5 miljonit uut sõiduautot, 8,6 protsenti rohkem kui mullu samal perioodil.

Suurtel turgudel kasvas automüük märtsis AMTELi teatel eriti edukalt. Suurbritannias müüdi ligi 0,5 miljonit uut autot, 6 protsenti rohkem kui mullu. Hispaanias kasvas uute sõiduautode müük koguni 40 protsenti võrra. Suur oli aktiivsus ka Prantsusmaal (+9,3 protsenti), Saksamaal (+9 protsenti) ja Itaalias (+15,1 protsenti).

Kui Eestis ületas märtsi uute sõiduautode müük eelmise aasta oma ligi 14 protsenti võrra, siis AMTELi teatel oli hea kuu ka teiste Balti riikide automüüjatel – Leedus kasvas uute sõiduautode müük 11,7 protsenti ja Lätis koguni 25,7 protsenti. Majanduse raskest seisust hoolimata kasvas märtsis autoturg isegi Soomes ja seda koguni 15,3 protsendi võrra.

Autotootjate osas kasvatasid müüki kõik suuremad kontsernid. Jätkuvalt müüb Euroopas enim uusi sõiduautosid Volkswageni Grupp, kellele järgnevad PSA ja Renault Grupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles