Sotsiaalmeedias valmistutakse kütuseaktsiisi tõstmise vastu tänavatele tulema

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebookis levitatakse ka erinevaid Taavi Rõivast kütuseaktsiisi tõstmise tõttu mõnitavaid pilapilte.
Facebookis levitatakse ka erinevaid Taavi Rõivast kütuseaktsiisi tõstmise tõttu mõnitavaid pilapilte. Foto: www.facebook.com

Facebookis on loodud juba mitmeid tuhandete liikmetega gruppe kütuseaktsiisi tõstmise vastu, kuid nüüd on aktivistidel plaanis korraldada ka protestiaktsioon ehk tänavatele tulla.

Täna hommikuks oli end üritusele registreerinud juba 46 000 inimest, pärastlõunal 52 000 ning see arv kasvab kiirelt.

Täpne aktsiooni aeg ja kestvus on veel otsustamisel, esialgu on toimumispaikadeks nimetatud Tallinn, Tartu ja Narva.

Ürituse lisainfos heidetakse ette, et aastaks 2020 oleks kütuseaktsiisi planeeritud tõusu järel odavam tankida Soomes, kuid keskmine palk on soomlastel mitu korda kõrgem. «Kas nii Eesti jõuabki «5 rikkama riigi hulka», koorides oma valijad ja rahvas paljaks? On aeg hakata tegutsema, sest võim on tegelikult rahva käes, nagu öeldakse,» seisab kirjelduses. «Kui valitsus ei kuula rahvast, siis tuleb uus valitsus koostada!»

Uus koalitsioon otsustas oma kulukate lubaduste katmiseks tõsta kütuseaktsiisi 10 protsendi võrra aastas vähemalt neli aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles