Estonian Air kasutab ajutiselt teiste lennufirmade lennukeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk Embraer 170.
Estonian Airi lennuk Embraer 170. Foto: Toomas Huik

Eesti lennufirma Estonian Air kasutab seoses hooajalise tiheda graafiku ja Embraerite liisinguandjale tagastamisega ajutiselt teiste lennufirmade lennukeid, mistõttu opereerivad osasid Estonian Airi lende praegu Nextjeti ja Dot LT lennukid.

«Ajutiselt täiendavate lennukite rentimine teistelt lennufirmadelt on lennunduses tavapärane praktika. Siin võib põhjuseid olla mitmeid: näiteks hooldustööd, ajutiselt suurenevad lennumahud ja tihedam lennugraafik. Estonian Air on varem kasutanud ja kasutab ka praegusel hetkel teistelt lennufirmadelt renditud propellerlennukeid, et teenindada periooditi tihedamat lennugraafikut,» ütles Estonian Airi kommunikatsioonidirektor Ilona Eskelinen BNSile.

«Samamoodi oleme ka ise oma lennukeid koos meeskonnaga teistele lennuettevõtetele välja rentinud,» lisas ta.

«Paralleelselt valmistume ettevõttes Embraerite liisinguandjale tagastamiseks, millega on kaasnenud ajutine vajadus lisalennukite järele. Sellest johtuvalt oleme otsinud paindlikke ja sobivaid lahendusi asenduslennukite leidmiseks, millega tagada lennugraafiku plaanijärgne teenindamine,» sõnas Eskelinen.

«Lennukitüübi ajutisel vahetamisel mõnel liinil arvestame ka inimeste jätkulendudele jõudmisega. Vajadusel oleme pakkunud ka asenduslende. Ühtlasi palume oma klientide käest vabandust, kui lennukitüüpide ajutine asendamine on tekitanud segadust või ebamugavust,» märkis Eskelinen.

Eskelinen sõnas, et lennuturvalisus ja hea teeninduse tase on Estonian Airile olulised. «Seepärast eelistame lennuki rentimisel IOSA ehk IATA Operational Safety Audit sertifikaati omavaid lennufirmasid ning võimalusel kasutame vastava tüübikoolituse saanud Estonian Airi pardapersonali,» märkis ta.

Estonian Air kasutab praegu osadel liinidel ajutiselt Rootsi lennufirma Nextjeti ja Leedu lennufirma Dot LT ATR- ja Saab 340-tüüpi lennukeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles