Ain Kuusik: aktsiisitõus on halvas mõttes ambitsioonikas

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Kuusik.
Ain Kuusik. Foto: Mihkel Maripuu

Planeeritav aktsiisitõus on kindlasti ambitsioonikas, kuid seda halvas mõttes, ütles Alexela Oili juhatuse esimees Ain Kuusik ja avaldas lootust, et aktsiisitõusust jäävad puutumata vähemalt gaasikütused.

«Väga tahaks loota, et see otsus on osa pikemast visioonist, kus Eesti liigub keskkonnasõbralikuma transpordisektori suunas,» ütles Kuusik. «Kuigi peaminister näeb, et sinna liigutakse vaid läbi aktsiisitõusude – sundides nii inimesi kütusesäästlikumaid autosid soetama – peab Alexela paremaks teeks alternatiivsete kütuste laiemat kasutuselevõttu.»

«Planeeritav aktsiisitõus on kindlasti ambitsioonikas, kuid seda halvas mõttes,» märkis Alexela tanklaketi juht. «Aga me südamest loodame, et aktsiisitõusust jäävad puutumata gaasikütused. Nii pääseks halva mängu juures võidule soov keskkonnasõbralikuma autopargi järele ja seal on gaasikütused valmis tooma parema homse meile kõigile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles