Skeleton Technologies plaanib Saksamaal 150 miljonilist käivet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skeleton Technologiesi väljapanek Kölni mootorispordimessil.
Skeleton Technologiesi väljapanek Kölni mootorispordimessil. Foto: skeletontech.com

Tartu päritolu energiasalvestite tootja Skeleton Technologies rajab Saksamaale masstootmiseks tehase ja tahab ehitusega alustada tänavu sügisel; uue tehase abil tahab ettevõte tootmismahtu kasvatada ja jõuda seal 2020. aastaks 150 miljoni eurose käibeni.

«Saksa tehas on suunatud rohkem hinnatundlikule masstootmisele tööstusseadmete, kraanade, ekskavaatoride ja muu sellise jaoks. Käibe eesmärk aastaks 2020 on umbes 150 miljonit eurot,» ütles Skeleton Technologies tegevjuht Taavi Madiberk BNS-ile.

«Praegu tegeletakse ehitustehniliste küsimuste lahendamisega ning ehitushanke esimeste etappidega, nii-öelda kopa maasse löömine jääb arvatavasti küll sügisesse,» lisas ta.

Madibergi sõnul saab Saksa tehase ööpäevaringne nominaalvõimsus olema 3,2 miljonit superkondensaatorit aastas.

«Nominaalvõimusest plaanime saavutada 60 protsendi taseme, võttes arvesse hooldusvälpasid ning tootmiskoguste skaleerimise efektiivsust. Tootmismahtude vahe võrreldes tänasega on pea kaks suurusjärku,» ütles Madiberk.

«Üldjoontes on Saksa tehase rajamine läinud ladusalt, kuid high-tech-tootmise käivitamine on alati väljakutse. Plaanipärasest on mõnevõrra kauem võtnud läbirääkimised seadmetarnijatega, iseäranis on kõrgtehnoloogilises tootmises küsimuseks esimeste omalaadsete masinate tootmisnormi osas siduva tootjagarantii saamine,» märkis Madiberk.

Madiberk lisas, et praegu, Harjumaal, Lubja külas paiknevas tuhanderuutmeetrises piloottehases toodab ettevõte high-end-turule ehk näiteks mootorispordi ning kosmose- ning kaitsetööstuse valdkonna tarbeks.

«Saksamaal oleme tootmise käivitamiseks kaasanud uue meeskonna asukohaga Dresdenis ja eesotsas Hermann Schenkiga, kes juhib ettevõtte igapäevaseid tegevusi,» ütles Madiberk.

Skeleton Technologies on kaasanud 3,9 miljonit eurot, millega on ettevõttel kavas Saksamaal tootmist laiendada.

Esimeses ringis kaasatud 3,9 miljoni euro hulgas on arvestatud ka aprillis teatatud 2,2 miljoni euro kaasamist, milles juhtinvestor oli Margus Linnamäe Up Invest OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles