Uus kodumaine pank sündis Monaco investorite toel

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inbanki üks asutajatest Priit Põldoja
Inbanki üks asutajatest Priit Põldoja Foto: Toomas Huik

Reedel sai Eestis panganduslitsentsi Inbank, mis kasvas välja peamiselt järelmaksuga tegelevast Cofi ASist. Selle enamusosalus on tänaseks Monaco residentidest erainvestorite käes.

Ettevõtte asutasid 2010. aastal endised hansapankurid Priit Põldoja ja Jan Andresoo, kuid algusest peale on kaasatud olnud ka erainvestorid. Viimased omavad tänaseks juba kahte kolmandikku ettevõttest.

Investoriteks on Monaco residendid Piera Medri, Livio Tamagno, Elio Cravero, Partrizia Salice, Roberto de Silvestri, Riccardo Bancalari ja Luciano Orsero. Lisaks siis on kaks kolmandikku asutajate ja töötajate käes.

Inbanki nõukogu esimees Priit Põldoja ütles, et peamine põhjus pangalitsentsi taotlemiseks oli Cofi edu – mullu teeniti juba üle miljoni euro kasumit, portfell on ligi 30 miljonit eurot ja kliente kokku ligi 100 000.

Lisaks ei tööta Põldoja sõnul Eestis veel finantsturg piisavalt hästi, et selle toel kasvada. Nad leidsid, et edasiseks kasvuks peab hakkama ise hoiuseid kaasama.

Inbank kavatseb ka edaspidi keskenduda tehnoloogiale ja innovatsioonile. Esimese uue teenusena ongi plaanis välja tulla hoiusega, mille intressi veel ei avaldatud, kuid Põldoja lubas, et see on «väga hea».

Põldoja sõnul ei kavatse nad suurte pankadega konkureerida, vaid tahavad nn kontopankade kõrval pakkuda innovatiivseid nišiteenuseid, sh erinevaid kaarte jne. Kaalutakse ka väike- ja keskmise suurusega ettevõtete finantseerimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles