Avameelselt finantssektorist: nüri töö ja vastikud kolleegid

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldusel Rio de Janeiros esitab üks näitleja pangatöötajate väikesi palku, teine pankade suurt kasumit.
Meeleavaldusel Rio de Janeiros esitab üks näitleja pangatöötajate väikesi palku, teine pankade suurt kasumit. Foto: Antonio Scorza / AFP

Nähtuvalt üleilmsest uuringust on finantsteenuste sektoris elu tõenäoliselt selline: igav amet, paigal tammuv palk ning alatud kolleegid.

Vaid viiendik New Yorgis baseeruva konsultatsioonifirma Options Groupi värskele küsitlusele vastanutest väitis, et on rahul oma töö, firma, palga ja väljavaadetega. Pooled küsitlusele vastanud sajast kõrgest pangaametnikust, maaklerist ja varahaldurist tunnistasid, et on igal rindel õnnetud, kirjutab Financial Times.

«Keskkonnas, kus palk ja boonused tammuvad paigal, teevad võidukäiku jõhker poliitika ja firmasisene tunnustuse varastamine,» ütles üks anonüümne investeerimispankur, kellel on ligikaudu 12 aastat töökogemust ühe USA panga Suurbritannia esinduses.

«Paljud on pettunud ja otsivad rohelisemaid karjamaid,» ütles Options Groupi tegevjuht Mike Karp. «Kahjuks ei ole neid rohelisemaid karjamaid kusagilt väga võtta.»

Options Group teostab oma uuringut juba viiendat aastat ning tulemused on stabiilselt depressiivsed. Küsitletud on nõus telefonitsi oma tundeid jagama tingimusel, et neile tagatakse põhjalik ülevaade uuringu tulemustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles