LinkedIn tegi hiigelostu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linkedini asutaja Reid Garrett Hoffman (vasakul) ja tegevjuht Jeff Weiner.
Linkedini asutaja Reid Garrett Hoffman (vasakul) ja tegevjuht Jeff Weiner. Foto: AFP / Scanpix

Ärikontaktide sotsiaalvõrgustik LinkedIn ostis 1,5 miljardi dollariga veebipõhiseid õppevideosid ja -kursuseid pakkuva portaali Lynda.com, kirjutab Wall Street Journal.

Tegu on ühtlasi LinkedIni ajaloo suurima ostuga. Mullu soetas ärivõrgustik 175 miljoni dollari eest ettevõtete turunduse platvormi Bizo.

Tehing peaks lõpule viidama veel selle kvartali käigus, 52 protsenti moodustab sellest raha ning 48 protsenti aktsiad.

«LinkedIni ja Lynda.comi missioonid on väga sarnased,» ütles ärivõrgustiku tegevjuht Jeff Weiner pressiteates. «Mõlemad ettevõtted üritavad aidata professionaalidel olla oma alal veelgi paremad. Lynda.comi suur maksuliste õppevideote kogu aitab inimestel omandada ja arendada oskusi, mis viivad neid karjääriredelil edasi.»

Lynda.com asutati juba 1995. aastal iseõppinud arvutieksperdi Lynda Weinmani ja vabakutselise illustraatori Bruce Heavini poolt. Ettevõtte pakub oma kasutajatele veebipõhist rohkem kui 9000 klipist koosnevat õppevideote kogu, kus erinevate alade tunnustatud eksperdid annavad kasulikke nõuandeid ja õpetavad erinevaid oskusi. Viimase kahe aasta jooksul on ettevõte kogunud 289 miljonit dollarit riskikapitali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles