Apple ootab nutikellale hiiglaslikku huvi

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple Watch'id nutikella esitluse ajal San Francsiscos
Apple Watch'id nutikella esitluse ajal San Francsiscos Foto: SCANPIX

Apple teatas täna, et ootab 24. aprillil müügile tuleva nutikellale hiiglaslikku huvi ja seda, et nõudlus ületab pakkumist, kirjutab Reuters.

Ettevõte teatas, et võtab enne müügile tulekut ettetellimusi ainult interneti teel. Kella saab ette tellida ja uudistada alates homsest.

Pärast USA klientide seas tehtud uuringut, alandas investeerimispank BMO Capital Markets Apple Watchi müügiootusi (kuni 2016. aasta septembrini) 39 miljoni kellani. Varem oli panga analüütikud ennustanud, et müüakse 55,5 miljonit kella.

Uue toote ülevaated on kritiseerinud kella patareide kehva kestvust ning rakenduste aeglast laadimist.

Kell on mõeldud kasutamiseks nutitelefoniga iPhone. Sellega saab vaadata e-kirju, kuulata muusikat ja helistada. Kellal on ka rakendus, mis jälgib selle kandja tervist, näiteks loeb südamelööke ja samme.

«Usume, et järgmise viie aasta jooksul muudab kell revolutsiooniliselt seda, kuidas me suhtleme oma ümbruses olevate objektidega,» kirjutasid investeerimispanga Oppenheimer  analüütikud oma klientidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles