Kreeka tegi ära makse IMFile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexis Tsipras.
Alexis Tsipras. Foto: SCANPIX

Kreeka tegi ära 460 miljoni eurose makse IMFile, sõnas rahandusministeeriumi kõrge ametnik.

Pühapäeval lubas Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis IMFi juhi Christine Lagarde'le, et riik täidab oma kohustused. Seda kommentaari nähti kinnitusena, et Kreeka ei kavatse tagasimakset edasi lükata, vahendab Wall Street Journal.

Kreekale on oluline tagasi maksta võlausaldajatele ning riik tähtsustab ka toetuste ja palkade väljamaksmist. Seega peab riik kokku tõmbama mujalt.

Kreeka on võlausaldajatega läbirääkimises, et saada kätte 7,2 miljardi euro suurune makse, ent kokkulepe on visa sündima.

Eurotsooni rahandusministrid kohtusid kolmapäeva õhtul, et paigalseis lõpetada. Ateena loodab kokkuleppele jõuda järgmisel kohtumisel, mis toimub 24. aprillil.

Võlausaldajad nõuavad pensionite kärpimist ning maksutõuse. Sellega nõusolek võib võimult viia vasakpoolse erakonna Syriza, mis hakkas riiki vedama jaanuari lõpus.

Kreeka peab maksma 770 miljonit IMFile veel mais, samuti kukub siis kaheaastaste võlakirjade tähtaeg.

Kreeklased korraldasid reede pärastlõunal protesti selle väljamakse vastu. Seda veab sotsiaalmeediaühendus nimega «Kustuta võlg kohe».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles