Xiaomi müüs 12 tunniga üle kahe miljoni nutitelefoni

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xiaomi omanik ja asutaja Jason Lee uut mudelit tutvustamas.
Xiaomi omanik ja asutaja Jason Lee uut mudelit tutvustamas. Foto: REUTERS/Jason Lee

Hiina elektroonikatootja Xiaomi müüs ettevõtte viienda sünnipäevaga seoses korraldatud spetsiaalse müügiürituse käigus Aasia turgudel 12 tunniga 2,04 miljonit nutitelefoni, kirjutab Techradar.

Lisaks müüdi veel 39 000 telerit ja  720 000 muud nutiseadet. Kokku oli 12 tunnise allahindlusmüügi käibeks seitsmes Aasia riigis umbes 335 miljonit USA dollarit.

Xiaomi on vaid mõneaastase tegutsemisaja jooksul tõusnud tarnete poolest Samsungi ja Apple´i järel maailma suuruselt kolmandaks nutitelefonitootjaks. Seejuures on tähelepanuväärne, et ettevõtte tegutseb peamiselt vaid Aasia turul. Alles selle aasta alguses on tulnud ametlikke teateid ka selle kohta, et laienetakse Euroopa ja USA turgudele.

Xiaomi näol on tegu maailma kõige väärtuslikuma idufirmaga, mille väärtuseks on hinnatud 45 miljardit dollarit. Ettevõte kahekordistas mullu oma müügitulu 12 miljardi dollarini ning rohkem kui kolmekordistas müüdud nutitelefonide arvu 61,1 miljoni seadmeni.  Tänavu loodetakse ülemaailmselt müüa üle 100 miljoni nutitelefoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles