Paulig müüs tööstusliku maitseainete divisjoni prantslastele

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paulig
Paulig Foto: SCANPIX

Soome Paulig müüs oma tööstusliku maitseainete divisjoni, kuhu kuulub ka osa Eestis Sauel maitseaineid pakendavast tehasest, Prantsuse ettevõttele Solina Group.

Pauligi teatel tehti tehing eile, ja see hõlmab kogu tööstuslikku maitseainete divisjoni, st Pauligi seda haru, mis varustab maitseainetega teisi ettevõtteid. Edaspidi tahab Paulig keskenduda esmatarbekaupadele ja toitlustusele.

Paulig oma teates müügihinda ei avalda.

Pauligi tööstusliku maitseainete divisjoni käive oli 2013. aastal 53 miljonit eurot. Divisjonis töötab 150 inimest Soomes, Rootsis, Norras ja Eestis. Divisjoni põhiturud on Põhja- ja Baltimaades ning Venemaal.

Pauligi teatel jätkub Santa Maria tehases Sauel tootmine, Paulig hakkab Solinale tootmispinda rentima.

Solina Group peakorteriga Prantsusmaal on üks Euroopa suuremaid maitseainete valdkonnas tegutsevaid ettevõtteid. Ettevõte annab tööd 800 inimesele 15 riigis, selle käive on 250 miljonit eurot. Solinal on Euroopas kümme tehast.

Solina tegevjuhi Eric Terré sõnul sobib Pauligi tööstuslik maitseainete divisjon perfektselt Solina Põhja-Euroopa organisatsiooni. «Äri on väga tuntud oma teenidustaseme ja kvaliteedi poolest ning me ootame huviga koostööd juhtkonna ja organisatsiooniga,» ütles ta Pauligi pressiteate vahendusel.

Terré sõnul saab endine Pauligi tööstuslik maitseainete divisjon nüüd osa Solina arendus- ja teadustegevusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles