Eesti Post katsetab elektri- ja hübriidautosid

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Posti postkast.
Eesti Posti postkast. Foto: Priit Simson.

Eesti Post võtab alates oktoobrist Tallinnas kasutusele viis maagaasil töötavat väikekaubikut ning lähitulevikus on ettevõttel kavas testida ka elektri- ja hübriidautosid.


Maagaasi jõul sõitvate teenindusautodega tehakse paki-, lehe- ja kirjakannet Tallinnas ning Harjumaal, teatas Eesti Post.

«Eelmise aasta novembrikuus testisime esimest maagaasil töötavat postiautot, mille tulemusel sai soetatud ka uued autod,» rääkis ettevõtte administratiivdivisjoni juht Kaido Padar. Tema sõnul selgus kütusekulusid võrreldes, et gaasi jõul sõitvad autod sobivad postitöö iseloomuga. «Maagaasi tanklate lisandudes soetame kindlasti ettevõtte autoparki gaasiautosid juurde,» märkis Padar.

«Kindlasti otsime veelgi alternatiive traditsioonilistele sisepõlemismootorile,» lisas ta.«Eesti Post uurib võimalusi lähiajal testida ka hübriidajamiga sõidukeid.» Padar selgitas, et linna postiringidel, kus sõidukiirus on madal, peaks elektrimootori kombinatsioon sisepõlemismootoriga andma märgatavat kokkuhoidu kütusekulus, olles ühtlasi keskkonnale vähem kahjulik. «Pärast testimisi saame teha otsused selliste autode kasutuselevõtmise sobivuse kohta ning vastavalt sellele kombineerida ka keskkonnasõbralikuma ettevõtte autopargi,» lausus Padar.

Maagaasiautode kasutamine on levinud paljudes Euroopa riikides – 2008. aastal müüdi üle 80 000 taolise auto. Viis suurimat turgu on Saksamaa, Itaalia, Rootsi, Austria ja Šveits. Hübriidautosid kasutatakse juba ka Eestis, kuid kõige enam Jaapanis, Ameerika Ühendriikides ja Prantsusmaal.

Eesti Posti autopargis on 450 sõidukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles